Zijn photobooths verleden tijd?

Events

De kans is groot dat als je dit leest, je al vaker een photobooth hebt gezien. Misschien stond er wel één op de bruiloft van je beste vriend, of op een zakelijke conferentie. Of je zag een photobooth tijdens een feestje in de stad, of op dat muziekfestival. Tegenwoordig is het gemakkelijk om ze overal te vinden. Maar waren ze altijd zo gewoon?

De geschiedenis

Wat technologie betreft, hebben we een lange weg afgelegd sinds 1925, toen de eerste moderne fotocabine verscheen. Voor 25 cent kon je 8 foto’s maken en printen! Het was een uitvinding die mensen echt boeide, ook al duurde het hele proces van foto’s maken en printen ongeveer 10 minuten. Er is een lange weg afgelegd, maar hebben we echt ons best gedaan om in de 21e eeuw te innoveren op dat oorspronkelijke idee? Natuurlijk kunnen photobooths tegenwoordig foto’s van beter kwaliteit maken en sneller afdrukken, maar komt de branche als geheel echt met iets nieuws?

Photobooths zie je tegenwoordig overal, maar er kan gezegd worden dat waarschijnlijk meer dan 99% van degenen die je vandaag ziet hetzelfde zijn. Een gigantische rechthoekige doos die boven je uittorent, ergens tussen de 1,5 en 2 meter hoog. Je schuift het oude gordijntje opzij en duikt met al je vrienden voor de camera, allemaal enthousiast om zichzelf op de beste of gekste manier te positioneren. Het is warm daarbinnen, met zoveel mensen bij elkaar, allemaal met hun nek gebogen en hoofd richting de kleine camera. Als je klaar bent, vlucht je allemaal uit de cabine en wacht geduldig tot je strips zijn afgedrukt.

Grote kans dat er op elke foto ten minste één persoon gedeeltelijk wordt afgesneden, maar dat is goed. Het is namelijk ook wat je verwacht. Sommigen vrienden waren te veel aan het bewegen en praten, waardoor er een paar wazige foto’s bij zitten, maar al met al was het leuk! Je stopt de fotostrip voorzichtig in je jaszak. Onbewust weet je eigenlijk al dat het ding uiteindelijk ergens in een lade in de kast beland als je thuis komt. Waarschijnlijk ben jij de enige die het ooit nog eens zal zien.

Dat kan beter!

Bij DoitSelfie realiseerden we ons dat de ervaring met een photobooth veel, veel beter zou kunnen zijn. Wat als je al het plezier, de opwinding en het enthousiasme van die ervaring zou kunnen hebben, maar alle haken en ogen zou wegdenken. Geen hete, overvolle ruimte waar je tegen elkaar gedrukt staat. Geen stoffige gordijnen en verouderde schermen. Geen wazige of bewogen beelden. DoitSelfie heeft een photobooth-ervaring gerealiseerd, met alleen maar positieve aspecten!

Photobooths van nu

Wanneer je (letterlijk) buiten de box gaat denken, is het verbazingwekkend hoeveel plezier je kan beleven aan een ‘openlucht-photobooth’. Zo kun je gebruik maken van verschillende achtergronden zoals de skyline van een grote stad, de ondergaande zon of een bruisende dansvloer. We hebben gemerkt dat foto’s veel interessanter worden wanneer de achtergrond beweging of diepte heeft. Als je niet beperkt bent in de ruimte die je hebt voor de photobooth, is de sky the limit qua mogelijkheden om foto’s te maken. Er zijn ontzettend veel filters, props en kaders waarmee je jouw foto nog leuker en gekker maakt! Daarnaast kun je natuurlijk met een grotere groep op de foto. 

Volledige creatieve vrijheid is echter niet de enige manier waarop we de standaard photobooth een upgrade hebben gegeven. We zijn van mening dat het van cruciaal belang was om ze toegankelijker te maken voor innovatie. Een photobooth uit het verleden kan gemakkelijk een groot deel van uw budget voor het evenement in beslag nemen. Grote vrachtwagens moeten de machine afzetten en meestal is een begeleider nodig om de hele dag en/of avond te helpen. Er moest een eenvoudigere manier zijn. Daarom hebben we een reeks photobooth-apps gebouwd voor live-evenementen. De enige vereiste is toegang hebben tot een iPad.

Niet alleen dat, maar de installatie duurt minder dan een minuut en er is geen begeleider bij nodig. Of je nu kiest voor de doe-het-zelf methode waarbij je alleen een iPad en een statief nodig hebt, of de software van DoitSelfie koopt voor een professionelere oplossing, we hebben ervoor gezorgd dat photobooths voor iedereen toegankelijk zijn geworden. We hebben een oplossing ontwikkeld die geweldig werkt voor kleine familiereünies én zakelijke evenementen die door duizenden worden bijgewoond. Zoals onze naam het al zegt, we willen alles eenvoudig maken. Het gebrek aan eenvoud bij het huren van een photobooth was precies het probleem dat we hebben opgelost in deze moderne photobooth-ervaring.

Hoe ziet jouw ideale photobooth er uit?

De resultaten spreken voor zich, daarom raden we je aan om een gratis proefversie van onze software uit te proberen om te zien waar we voor staan. Laten we nog even terugkomen op de vraag in de titel van deze blog, zijn photobooths echt verleden tijd? Nee dat zijn ze zeker niet. Ze zijn veel te leuk! De photobooths zijn alleen wel anders geworden, althans, wij van DoitSelfie vinden dat ze anders zouden moeten zijn. We werken er hard aan om photobooth-apps voor de iPad te maken die eenvoudig, modern, toegankelijk en vooral erg leuk zijn. We hopen dat jij voor je volgende evenement overweegt om ons een kans te geven om dat te bewijzen!